Nandin Kimchi

NANDIN KIMCHI

NANDIN KIMCHI

- GÖR MAGEN GLAD!


I koreansk matkultur är en måltid utan kimchi inte komplett. Alla älskar kimchi! Men vad är det egentligen?


Kimchi är en koreansk variant  av pickles som är chilimarinerade och mjölksyrade. Det finns många varianter av kimchi beroende på vilken grönsak man använder för att göra det. Den kimchi som vi tillverkar i köket på restaurang Gerege är ”baechu” kimchi med salladskål. Vi syrar salladskålen med rättika, morot, vitlök, purjolök, gul lök, gochugaru (koreansk chili), socker och sojasås eller fisksås.


När syrningsprocessen kommer i gång produceras mjölksyrebakterier som hjälper smaken att utvecklas naturligt samtidigt som de förhindrar och tränger undan skadliga bakterier. Lactobacillus plantarum, som mjölksyrebakterierna heter, är levande och bidrar till kroppens immunförsvar samt ett allmänt välbefinnande. Grönsakerna vi använder gör att kimchin innehåller vitamin A, B och C, mineraler och fibrer som är bra för matsmältningen. Dessutom hjälper kimchi att jämna ut blodsockernivåerna och att äta kimchi är en bra sätt introducera probiotiska bakterier, som gör magen glad, i kosten. 

 

Nandin Kimchin är tillred från grunden i restaurangen och det finns två olika kimchi, en original med fisksås och en VEGANSK. Du kan köpa färdig kimchi direkt från oss i valfri mängd! Det säljs på restaurangen och en glasburk (350g) kostar 65:- och vi har även en 1kg burk (160:-). Nu kan du även köpa vår Nandin Kimchi i Ica butiker i Malmö och Lund. 


MALMÖ


ICA Supermarket Hansa 

ICA Kvantum Malmborgs Erikslust 

ICA Supermarket Möllevången 

ICA MAXI Stormarknad Malmö

ICA Kvantum Malmborgs Mobilia 

ICA Supermarket Värnhem 

ICA MAXI Stormaknad Västra Hamnen


Kina Center - Möllevångstorget 

Asien Trading Möllevångstorget 


LUND 


ICA Kvantum Malmborgs Clemenstorget 

ICA Supermarket Fäladstorget 

ICA Kvantum Malmborgs Tuna

ICA Kvantum Mobilia


BURLÖV


ICA MAXI Stormarknad Burlöv


Nandin Kimchi - gör magen glad! 

 

Följ oss gärna på instagram - @gerege_restaurang @nandinkimchi

Köp vår Nandin Kimchi tyggväska hos oss på restaurangen!