Recept

KIMCHI JIGAE



KIMCHIGRYTA


                                                                                   

Denna grytsoppa är en av de mest populära koreanska rätterna och en vardagsklassiker. Den är lättlagad, nyttig, lite stark och syrlig i smaken. Nu kan du laga den med vår Nandin Kimchi som finns färdig på burk i ICA butiker i Malmö och Lund. 

INGREDIENSER 4 PORTIONER


ca 1 liter Nandin kimchi 


matoja till stekning 


3 vitlöksklyftor, finskivade


1 stor gul lök, finskivad 


50 g salladslök, finskivad


2 msk koreansk chili (gochugaru) 


1 tsk malen svartpeppar


2 msk sojasås 


1 röd chili


200 g mjuk eller silken tofu 


200 g svartkål, 


200 g shiitake svamp 


200 g sidfläsk, tärnat

(skippa sidfläsket om du vill laga vegansk) 


1 liter vatten 


Tillbehöver 

ris


1.


Hetta matoljan i en tjockbottnad kastrull och stek fläsket tills det är brynt runtom. Köttet går även att utesluta om du vill laga veganskt. Tillsätt gul lök, vitlök, koreansk chili, sojasås, svartpeppar och stek ett par minuter. Häll på kimchin med även kimchijuice och

fräs på lite lägre värme ett par minuter.

2.


Häll på vatten och låt koka ihop cirka 10 minuter. Skär svartkålen, salladslöken, shiitake svampen i bitar och tofun i fyrkanter och lägg i grytan. Smaka av med salt. 

3.


Servera grytan i portionsskålar med var sin skål nykokt ris bredvid. Skär röd chilin och salladslöken och garnera grytan. 


Smaklig måltid!