Kimchi stekt ris

Kimchi Bokkeumbap 




Stekt ris med kimchi 


Stekt ris med kimchi! Lättlagad och en riktigt comfort food. 

INGREDIENSER 4 PORTIONER




4 dl Nandin kimchi


100 g frysta edamamebönor


4 vitlöksklyftor, finhackade eller pressade


1 gul lök, finhackade


2 msk matolja


3 msk gochujang (koreansk chili pasta)

eller 1 msk sambal oelek


1 tsk strösocker


10 dl kokt ris


2 msk kikkoman sojasås


1 tsk svartpeppar


2 msk sesamolja


4 ägg, stekta


Salladslök finhackade


Sesamfrö 


Nori - Sjögräs 

1.


Stek kimchi, vitlök och lök i olja i en stekpanna. Med Nandin kimchi behöver man inte hacka för den är redan färdig hackad i burken. Rör i gochujang, strösocker, svartpeppar och soja. Tillsätt riset, edamamebönor och stek på medelvärme under omrörning. Smaka av med sesamolja och kanske mer sojasås?

2.


Stek äggen i olja i en annan stekpanna.

3.


Till servering lägg i fyra skålar och toppa med 1 stekt ägg, salladslök, sesamfrön och sjögräs.