Vegansk Kimchi

GEREGE

KOREANSK RESTAURANG

KIMCHI - GÖR MAGEN GLAD!


I koreansk matkultur är en måltid utan kimchi inte komplett. Alla älskar kimchi! Men vad är det egentligen?


Kimchi är en koreansk variant  av pickles som är chilimarinerade och mjölksyrade. Det finns många varianter av kimchi beroende på vilken grönsak man använder för att göra det. Den kimchi som vi tillverkar i köket på restaurang Gerege är ”baechu” kimchi med salladskål. Vi syrar salladskålen med rättika, morot, ingefära, vitlök, purjolök, gul lök, gochugaru (koreansk chili), socker och sojasås.


När syrningsprocessen kommer i gång produceras mjölksyrebakterier som hjälper smaken att utvecklas naturligt samtidigt som de förhindrar och tränger undan skadliga bakterier. Lactobacillus plantarum, som mjölksyrebakterierna heter, är levande och bidrar till kroppens immunförsvar samt ett allmänt välbefinnande. Grönsakerna vi använder gör att kimchin innehåller vitamin A, B och C, mineraler och fibrer som är bra för matsmältningen. Dessutom hjälper kimchi att jämna ut blodsockernivåerna och att äta kimchi är en bra sätt introducera probiotiska bakterier, som gör magen glad, i kosten. 


Gerege Vegansk Kimchin är tillred från grunden i restaurangen. Nu kan du köpa färdig kimchi direkt från oss i valfri mängd! Det säljs på restaurangen och en glasburk (250g) kostar 45:- 


Kimchi - gör magen glad! 


Följ oss gärna på instagram - @gerege_restaurang

RESTAURANG GEREGE

Södra Promenaden 23,

211 38 Malmö

info@gerege.nu

040 23 00 26

FÖLJ OSS: INSTAGRAM  @GEREGE_RESTAURANG   #GEREGE


© Copyright. All Rights Reserved.